Välkommen till min blogg!

Detta är mitt allra första blogginlägg någonsin. Det ska bli så kul att skriva här! Bloggen kommer till största del att handla om hälsa ur ett ketogent perspektiv. Jag kommer att skriva mycket om ketogen kost och ketoadaption och du kommer att få följa mig och min ketogena livsstil.

Förutom att skriva om hur man äter ketogent kommer jag att ta upp ämnen som:
Blodsocker, insulin, fett, protein, kolhydrater, grönsaker, vitaminer, mineraler, tarmhälsa, sömn, andning, stress, avslappning, träning, allergier och överkänsligheter, olika sjukdomar, hormoner, kroppen inifrån och ut, tankar, psykologi och mycket, mycket mer…

Vem är då jag?

Jag heter Annelie, är 44 år och bor i Söderköping med min man Henrik och våra fyra barn. Jag arbetar som vårdbiträde i hemtjänsten och sen coachar jag även inom området ketogen kost / LCHF. Tidigare har jag arbetat med smycken, skönhet, administration, marknadsföring, försäljning och som resesäljare. En salig blandning alltså. Hälsa har dock alltid varit ett intresse. Fast vissa perioder i livet har jag inte
orkat bry mig om den. Rätt information har heller inte varit lätt att hitta…

Hur som helst, i början av 2014 slutade jag med allt sött. Tätt därefter följde allt med mjöl och sedan allt spannmål. Jag började med Paleo, gick snart över till LCHF och sedan drygt 1,5 år tillbaka är det helt ketogent som gäller. Under alla år har jag spenderat flera timmar, nästan dagligen, med att studera den ketogena kosten. Jag har slukat mängder med böcker, läst artiklar och blogginlägg och ”surfat sönder” internet efter mer och mer kunskap, både svensk och utländsk. Jag har tittat på föreläsningar, intervjuer och deltagit i mailkurser och onlinekurser. Jag har sållat och sorterat bland all information och hittat rätt med hjälp av ett kritiskt och logiskt sinne. För det finns sååå mycket skit-information därute, även inom LCHF/Keto. Nu vill jag dela med mig till dig som läser här!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Samppa

  Du skulle nångång kunna göra ett inlägg om vilka böcker du tycker är bäst gällande ketogen kost.

 2. Therese Edvardsson Nyberg

  Kan man prenumerera på dina inlägg så att man inte missar något? Mvh Therese

  1. Keto by Annelie

   Mycket bra fråga! Jag är nybörjare på att blogga, så jag måste fråga min kära tekniker (min man). Återkommer med svar!

Lämna ett svar