Träning och det undermedvetna

Okej, jag erkänner, jag är skitdålig på det här med träning. Eller rättare sagt på att få kontinuitet i träningen. Att få rutin på den. Att den liksom blir en naturlig grej som sitter utan att jag behöver tänka på den.

Jag önskar att detta med träningen kändes precis som med kosten. Den sitter ju som ett smäck! Jag behöver inte tänka. Jag äter liksom vad jag ska och vad jag vill, varje dag. Det går på automatik.

Men jag vet ju vad det handlar om. Att skapa nya vanor tar tid. Och kräver lite jobb. Och våra handlingar och våra resultat styrs till 95% av det undermedvetna. Så det hjälper liksom inte att veta något på en medveten nivå. Det hjälper inte att bara vilja. Det hjälper inte att tänka heller. Det enda som gäller är att omprogrammera det undermedvetna. För det är programmeringen i det undermedvetna som styr vilka val vi gör, hur vi agerar, reagerar och hur vi hanterar saker. Vill man ändra på något här i livet, så måste man ändra sina djupt ingrodda vanor och övertygelser som finns i det undermedvetna. Man måste skifta sina ”paradigms”. Det handlar ofta om saker som påverkat sen man var riktigt, riktigt liten.

Men hur ändrar man sitt undermedvetna då? Jo, genom nya övertygelser och vanor som man matar sig med hela tiden genom repetition. Det kan till exempel vara olika slags meditationer, hypnoser, affirmationer och olika former av ”själv-prat” och visualisering och målfokus. Så egentligen handlar det inte om att ändra något, utan om att tillföra nytt. Då försvinner de gamla vanorna och övertygelserna till slut av sig själva.

Så, vad kan det då vara som stoppar min framfart till att bli en ”träningsmänniska”? Min astma som barn kanske? Rädslan av att prova ”för mycket” som barn med risk att få astmaanfall? Att jag helt enkelt alltid har haft svårt att se mig själv som just en ”träningsmänniska”? Eller nåt annat? Nåja, som sagt så spelar det ingen roll vad allt beror på. Jag måste bara intala mitt undermedvetna nya saker som tar över och ger nya vanor, nya val och nya resultat!

Det här gäller allt!

Allt man vill ändra kräver lite arbete med sinnet och då menar jag framförallt det undermedvetna sinnet. Det gäller både träning, kostval, hälsa, vikt, sötsug, överätning, beroenden, ekonomi, relationer, karriär och massa annat.

Ofta har vi många områden som fungerar jättebra och andra områden som fungerar sämre. Alla har vi något paradigm som stoppar något för oss här i livet.

Vilka vanor/ovanor har du svårt att bryta?

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Barbro

  Intressant.

  Försöker att analysera mig själv nu efter ditt inlägg.
  Varför tränar jag? Varför är det inte jobbigt? Varför försöker jag inte hitta undanflykter?
  Faktiskt svårt att svara på.

  Vet bara att jag inte tänker på att jag SKA träna, utan jag VET bara att jag skall göra det varannan eller var tredje dag. Då är det 60-90 minuter på gymmet som gäller. Gillar att svettas så det är ganska intensivt (för att vara jag och min kropps förutsättningar).

  Har varit sjuk i många år med mycket värk och stelhet som delar i symtombilden.
  Nästan med en gång – efter bara några få veckors rehabträning så kände jag att:
  Det här måste jag fortsätta med. Jag belönades med mindre smärta och det är min bästa morot.

  Vill jag må bättre så måste jag träna regelbundet. Punkt slut.
  Alltså finns det inga ursäkter/analyser för eller emot som duger, medicinen måste tas = konditions-och styrketräning.

  Mitt enda råd är: Tänk inte – bara gör det!

  Sedan kan jag ju önska att detta tillvägagångssätt funkade på alla områden där jag vill göra förändringar… 😉

Lämna ett svar