Sug, överätning och sockerberoende – mina bästa tips!

 

Det finns så många som lider av sug, sötsug, överätning, sockerberoende osv… Även många som äter LCHF har riktigt svårt att hålla sig till kosten helt och hållet. Så vad gör man?

  1. Kör igång med en riktigt ketogen kost och livsstil som leder till ketoadaption. Ketoadaption uppnår man sällan med LCHF. Det krävs en mycket noggrant sammansatt ketogen kost OCH livsstil för att få kroppen att producera optimalt med ketoner från fettsyror och framför allt för att lära kroppen att verkligen använda ketonerna som energi och sluta använda glukos. (Även om man äter pyttelite kolhydrater på LCHF kan kroppen själv tillverka glukos från protein eller muskler!) Full ketoadaption är så fördelaktig för hjärnan, eftersom även den allra största delen av hjärnan då drivs på ketoner. Man får en helt annan klarhet, en helt annan motivation och ett helt annat fokus. Full ketoadaption leder till att problem med sug, sötsug och överätning försvinner. Till och med sockerberoende kan på sikt hanteras med stor framgång. Tack vare ÄKTA ketondrift!
  2. Sluta följ alla olika LCHF-grupper. De flödar nämligen över av triggande tips och substitut av alla de slag. Även de grupper som är fria från bakverk och efterrätter, samt de som fokuserar på sockerberoende kan innehålla tips som stjälper mer än de hjälper och är inte 100%-iga. Och INGA grupper är helt ketogena. Det pratas en del om ketogen kost och ketos i grupperna, men de allra allra flesta är väldigt felinformerade och är absolut inte ketoadapterade.
  3. Identifiera dina triggers. Både bland kost, händelser, situationer, känslor och annat. UNDVIK!
  4. Ha tålamod! Full ketoadaption kräver ett stort engagemang och noggrannhet under lång tid. Mät blodsocker och ketoner för att se hur du ligger till och vad du behöver ändra. Ät mycket fett och ät inte för sällan. Kroppen måste påminnas om att fett ÄR bränslet som gäller och bli trygg och van. Optimala blodsockervärden är under 4.4 mmol/l direkt på morgonen innan du ens klivit ur sängen. Mät gärna även under dagen för att se så du inte har några reaktioner på till exempel kost eller träning. Optimala blodketonvärden är 1.8-3.0 mmol/l. Ketoner mäter man endast på morgonen.
  5. Tänk på att inte bara kosten avgör om du kommer att uppnå full ketoadaption. Det är mycket som avgör om din kropp kan svara bra på en ketogen kost. Du måste ta väl hand om din matsmältning, jobba med din tarmhälsa, sova bra, stressa minimalt, träna utan att stressa kroppen (lugn styrketräning) och se över precis hela livsstilen.
  6. Se till att du har mycket stöd. Var öppen och förklara för familj, vänner och kollegor. Ta hjälp om det behövs för att få till kosten ordentligt och allt annat som avgör att du uppnår full ketoadaption och blir av med dina problem. Omge dig med likasinnade för mycket pepp och stöd.

Jag erbjuder dels individuell coachning med personligt upplägg på ett sätt som passar dig bäst. Då gör vi en omfattande analys, en långsiktig plan och matplan och fokuserar på alla tänkbara problem med hela din kropp och gräver riktigt, riktigt djupt och ser till att du blir fullt ketoadapterad. Hör av dig för förslag till info@ketobyannelie.se

Du kan också välja att gå min 30-dagars mailkurs om ketoadaption, där du får coachning i sluten grupp på Facebook.
Läs mer här: Ketokurs

Fortfarande osäker på vad en ketogen kost och livsstil kan ge förutom minskat sug och om det verkligen är det bästa för dig? Läs mitt blogginlägg här:
”Keto is da shit”

Du har väl inte missat min historia?
Detta är historien om hur jag blev en trött och sockersuktande zombie med hälsoproblem och hur jag sedan förändrade allt med en ketogen kost och livsstil för att må helt fantastiskt bra! Läs om min historia och om min resa mot full ketoadaption och bli inspirerad här: Min historia

Önskar dig en skön kväll!

Info om KETOKURS, start 1 augusti
GRATIS SNABBKURS om vad ketoadaption innebär

Facebook
Instagram

Lämna ett svar