Naturligt blodförtunnande

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife, Bodystore och Gymgrossisten.

Ni som läst om min nya hälsoresa här på bloggen och om att Keto ”räddade mitt liv”, eller åtminstone gjorde så att jag fick noll problem och noll biverkningar, vet ju att jag började äta blodförtunnande trombyl innan jag samlat mig och funderat ut lite olika alternativ. Jag åt dem väl i 3 månader kanske, sen fick det vara bra. Jag tänker inte riskera mina tarmar eller min mage. Vem vill ha magsår liksom? Dessutom blev jag trög i magen, trött och inte mig själv. Och så fick jag näsblod ofta också…Nej, Usch!

OBSERVERA att jag verkligen inte råder någon att sluta med sina blodförtunnande mediciner! Här skriver jag bara om hur jag gjort och hur jag väljer att fixa och trixa med min kropp.

Hur som helst så finns det mycket som är naturligt blodförtunnande, så jag satsar på det i stället! Och mycket av det som är naturligt blodförtunnande är ju även antiinflammatoriskt. Inte helt fel alltså! Tror knappast att mediciner är antiinflammatoriska…

Naturliga saker som är blodförtunnande, kärlvidgande och/eller bra för blodcirkulationen är till exempel:

Omega 3
Vitlök
Ingefära
E-vitamin
Träning och massage

En bra Omega-3, Eskimo 3 Pure, till ett mycket bra pris, finns här. Jag tar dubbel dagsdos. För övrigt är det såklart bra att äta i huvudsak gräsbeteskött och vildfångad lax för en bra balans mellan antiinflammatorisk Omega-3 och inflammatorisk Omega-6. Och självklart inget socker socker, spannmål och inga växtoljor! Men jag vill ha extra Omega-3!

Om man inte vill mosa i sig massa vitlök finns det ju bra vitlökskapslar att svälja. Jag hittade några bra från Alpha Plus här. De innehåller även grapefruktkärneextrakt och rosmarin.

Samma sak med ingefära. Jag gillar ingefära och använder det mycket i maten, men det går ju också att få i sig extra genom kapslar. Här finns det bra kapslar från Well Aware.

Det finns inte jättemånga råvarorsom innehåller mycket E-vitamin om man vill äta en ren och antiinflammatorisk Keto, förutom till exempel ägg och avokado. Men det är även mycket svårt att få i sig en bra mängd överhuvudtaget, hur man än äter. Här finns ett bra tillskott från Holistic.

Så, ja, just nu pepprar jag på med en hel del tillskott och extra grejer. Jag som i vanliga fall är väldigt restriktiv med tillskott och förordar att det mesta ska komma från en bra sammansatt kost. Men ibland är det nödvändigt med lite extra. Jag försöker även få ner mitt homocysteinvärde och tar en del tillskott för att hjälpa min kropp att hantera allt kvicksilver och bli av med överskottet, samt för att förbereda mig inför amalgamsanering. Mer om det i kommande inlägg!

Lämna ett svar