När bägaren rinner över

Tänk dig en stor bägare/tillbringare. Låt den representera din kropp. Tänk dig sedan droppar med vatten. Låt dem representera gift. Tänk dig sedan hushållspapper. Låt dem representera din kropps avgiftningsfunktion.

Du som har läst om min nya hälsohistoria här på bloggen vet att jag har fullt med amalgam i munnen tillsammans med en dålig genetisk avgiftningsfunktion. Amalgamet har jag haft sedan jag var liten (i ca 35-40 år alltså) och tandläkarna lagade minsta lilla hål eller gropighet med massa amalgam. Amalgam innehåller kvicksilver och det frigörs hela tiden och läcker ut i kroppen i pyttesmå mängder. Mer frigörs vid mycket tuggande, extra varm mat och dryck, tandborstning, tandgnissling och intag av syrlig mat och dryck. Vid en bra avgiftningsfunktion och minimalt med annan giftbelastning klarar kroppen av att göra sig av med dessa små mängder av gifter.

Tillbaka till bägaren som representerar din kropp. Tänk dig att du dagligen häller i en droppe vatten. Det kommer att ta låååång tid innan bägaren blir full. Många, många år. Torkar du dessutom bort en droppe då och då, så blir den aldrig full. Men har du dåligt med hushållspapper så blir bägaren till slut full. Då börjar den rinna över. Varje liten droppe gör att det rinner över gång på gång. Hänger du med? Min kropp fick alltså till slut svårt att ta hand om allt kvicksilver efter alla dessa år. Mina tarmar har påverkats igen, mina hormoner har påverkats och mitt ansikte ser rent utsagt fruktansvärt ut fortfarande sedan massa acne började bryta ut i höstas. Det känns minst sagt skumt eftersom jag hela tiden ”skryter” om hur fin huden blir av Keto. Men, men, jag vet ju varför allt är som det är och jag har faktiskt fin hud på hela resten av kroppen och även ena kinden konstigt nog.

Nej, jag har inte tagit några prover gällande gifter i kroppen, hormoner, tarmar eller någonting sånt. Jag vet att jag har massa amalgam i munnen och kan själv koppla i hop ett och annat och se olika samband med allt. Prover kan jag ta när jag genomfört amalgamsanering om problemen kvarstår. Nu gäller det bara för mig att maxa hjälpen till min kropps avgiftning och läkning så att den överhuvudtaget klarar av en amalgamsanering. För hur proffsig sanerare man än får tag på, så kan det ändå påverka.

Trots allt som hänt så klarar jag att hålla mig Keto för att jag är väldigt noggrann och varit ketoadapterad så länge. Men lite svajigt var det med energin vid några tillfällen under vintern. Jag parerade det bra dock och kom snabbt tillbaka upp. Men det kändes lite som när jag var i början av min ketoadaption och påverkades av minsta lilla (sömn, stress, för lite fett, för långt mellan måltider…)

Har du amalgam i munnen? Har du/din kropp påverkats av det?

Detta inlägg har en kommentar

  1. Anna

    Jag lever med oförklarlig smärta i kroppen. På 90-talet tog jag bort allt amalgam utom en lagning i en mjölktand. Vet inte om det gjorde mig bättre men det gjorde mig då inte sämre att ta bort det. Dock var det en jobbig period. Numera har jag inget kvar tog bort det sista för ca 10 år sen.

Lämna ett svar