Mina hälsomål 2018

 

Tänkte avslöja vad jag har för hälsomål 2018!

Ketogen kost
Jag fortsätter med att äta ketogen kost, så klart! Det är ju inte precis jättesvårt att motivera sig när man mår så bra av kosten och vet så mycket om den. Avsteg känns väldigt onödigt och är inget som lockar mig alls. Hellre vill jag gå åt ”andra hållet” och skruva ännu mer på ”minidetaljer”.

Inälvsmat
Jag ska bli bättre på att äta inälvsmat. Vill få in det lite oftare på menyn. Det är ju så himla nyttigt. Ungnötslever blev det förra veckan, vi får se vad det blir den här veckan.

Tarmhälsa
Jag ska bli ännu bättre på att ta hand om min tarmhälsa. Den är ju trots allt väldigt viktig. Jag ska bland annat koka benbuljong oftare och så ska jag rotera kosten ännu mer än vad jag gör nu, vilket också är bra för tarmhälsan.

Micro
Jag tror inte alls att det är bra att värma mat i micro och ska försöka att undvika detta ännu mer!

Träning
Nu ska jag komma igång mer ordentligt och inte hålla på och fjutta hit och dit. Måste få till lite kontinuiet. Jag vill se om en 44-årig fyrabarnsmamma kan få riktigt synliga magrutor. Så nu börjar magruteexperimentet. Abs are made in the kitchen sägs det ju, men det går nog åt lite träning också för att få musklerna att ”poppa ut” lite!

Meditation
Mer avslappning, mindfulness och meditation ska in i mitt liv nu. Det behövs när man har fullt upp med flera jobb och stor familj. Ibland är det för mycket ”prat” i mitt huvud, det behöver komma bort, både för min och andras skull.

Så där ja, jag får rapportera vartefter hur allt går. Det känns som rätt överkomliga mål, så det ska nog gå fint!

Ha en fortsatt underbar kväll!

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Deisie Andersson

    Det går bra tror jag. Är nybörjare sedan några veckor så jag har ketoflu 😊

  2. Så spännande att jag hittade din blogg om keto kost. Jag själv är inne på detta numera och mår allt bättre. Lycka till med magrutorna….hm, jag kanske skulle göra ett försök jag med….hur mycket/vad tränar du?

    1. Keto by Annelie

      Gör magövningar varje dag, ibland mer, ibland mindre. Men det kommer nog ta sin lilla tid, eftersom jag aldrig någonsin tidigare i livet varit någon träningsnörd och dessutom fött fyra barn. Men skam den som ger sig!

Lämna ett svar