Mina hälsoförbättringar

Varför fastnade jag för den ketogena kosten och livsstilen?
Jag har tidigare skrivit om varför jag började att äta bättre här. Nu vill jag berätta varför jag fortsatte.

Mina allergier har förbättrats! Jag känner fortfarande liiite på andningen (astma) om jag besökt någon som har katt en längre stund, men det är stooor skillnad mot förr. När vi var bortbjudna till någon med katt hade jag jättejobbigt med andningen i flera timmar efteråt och svårt att sova på natten. Nu påverkas jag minimalt. Jag lider heller inte av någon pollenallergi längre. Förr kunde ögonen klia i perioder på sommaren.

Min hud mår mycket bättre! Jag brukade känna mig ”grådaskig” i ansiktet och hade tråkig hud med en del finnar på ryggen. Nu är jag slät och len som en barnstjärt! Nåja, lite smårynkor har jag väl kanske…

Jag är pigg, fokuserad, motiverad, på gott humör och full av energi! Mitt blodsocker åker inte berg- och dalbana. Värdet håller sig på en låg och jämn nivå hela tiden. Det ger mig möjlighet att använda ketoner som bränsle istället, vilket bidrar till många fysiska och psykiska fördelar. Ingen matkoma, inga humörsvängningar och inga energidippar här inte!

Jag har inte ont någonstans! Jag gick med ont i en axel bra länge. Antagligen för att jag hade hängt på ena armen mycket när jag jobbade framför datorn. Detta skapade någon form av inflammation i axeln som var svår att bli av med. Men nu har jag inte känt något sedan jag ändrade kosten. Ketogen kost är antiinflammatorisk!

Jag är nästan aldrig sjuk! På drygt 3,5 år har jag varit förkyld en gång och haft magsjuka en gång. Men då hade jag också haft en mycket stressig period bakom mig, vilket också påverkar immunförsvaret negativt. Kosten är inte allt. Om man både äter och lever ketogent är det i princip omöjligt att bli sjuk. Helt underbart!

Jag har ingen nästäppa längre! Förr kunde jag ofta känna mig täppt i näsan när jag skulle sova. Om det var pga av allergi eller något annat vet jag inte. Det vandrade från ena näsborren till den andra. Nu är det som bortblåst!

Jag har inget sötsug längre! Det är så skönt att slippa sug och att hålla på och ”känsloäta”. Nu äter jag mat enbart för att få optimal näring och energi.

Det finns helt enkelt en rad olika anledningar att anamma den ketogena kosten och livsstilen. Det finns många fler anledningar, men detta är mina anledningar. Förutom alla förbättringar jag fått, tänker jag på framtiden. Ska jag bestiga berg när jag är 90 år är det bäst att göra allt för att optimera mina chanser till ett långt och friskt liv! Ha det gott!

 

Lämna ett svar