Mental stress

Idag tänkte jag skriva lite om stress. Mental stress. Eller vad jag ska kalla det för. Jag tänker inte skriva om det här med att ha mycket att göra (det kan skapa både positiv och negativ stress, beroende på om man tycker om allt man ska göra eller inte). Jag tänker heller inte på mat som kan orsaka stressreaktioner i kroppen. Inte heller dryck. Eller träning. Eller gifter. Jag tänker mest på alla tankar och känslor som man har om allt och alla. Negativa tankar och känslor. För positiva känslor kan omöjligt skapa stress.

Varför tjatar jag om stress nu då? Vad har det med Keto att göra? Jo, det har verkligen allt att göra med Keto! Stressen är superviktig att få ner och hantera för möjligheten att överhuvudtaget kunna ketoadaptera och drivas fullt ut på ketoner som energi. Dessutom så skrev jag ju i mitt förra blogginlägg att jag tänker skriva om lite vad som helst från och med nu. Mest Keto förstås, men även lite precis vad jag funderar på just nu.

Tillbaka till de negativa tankarna och känslorna som skapar stress. Hur blir man ”av med dem”?

Först och främst måste man inse att man har ett val. Oavsett vad som händer och sker, oavsett vad någon annan säger och tycker. Man bestämmer ALLTID själv hur man väljer att tänka och känna. Man har ALLTID ett val och man kan välja att se den goda sidan av allt (för det finns ALLTID en god sida av allt = lagen om polaritet).

Vi människor är proffs på att låta omvärlden och yttre omständigheter styra hur vi tänker, känner och mår. Men det behöver inte vara så. Vi kan skapa vår egen verklighet. Det gäller bara att vi tänker från insidan och ut. Inte tvärtom. Vi styr oss själva och våra tankar och känslor. Vi väljer dem själva. Låt inte den jobbiga grannen, släktingen, kollegan, chefen, trafiken, händelser i det förgångna, nyheter eller omständigheter styra. Ta kontrollen över dina tankar och känslor. Reagera inte. Tänk positivt. Lev, tänk och känn som DU vill. Det finns inget som är dåligt eller bra. Allt bara ÄR. Det handlar bara om hur vi väljer att se på saker.

Stanna upp och reflektera över hur du tänker och känner. Gynnar det dig och ditt mående? Var medveten. Andas. Välj dina tankar.

”Du kan styra dig själv åt precis vilket håll du vill.”
Dr Seuss

”Din attityd är som en ask med kritor som färglägger din värld.”
Allen Kein

”Det behövs inte mycket för att bli lycklig – allt finns inom dig, i ditt sätt att tänka.”
Markus Aurelius

”Du blir det du tänker.”
Buddha

”Ta ansvaret över dig själv, låt inte den yttre världen kontrollera dig”.
Bob Proctor

Tänker du på hur du tänker? Eller går det oftast på ren automatik? Fundera över det!

Ha nu en fortsatt underbar och positiv dag!

Annelie

Lämna ett svar