Kosttillskott på keto

Inlägget är reklam för gymgrossisten.se, bodystore.se och greatlife.se och innehåller annonslänkar.

Jag håller på och sätter ihop en guide för kosttillskott specifikt för keto. I och för sig tror jag på att det mesta går att lösa med kosten och livsstilen. Den är liksom prio nummer ett. Men några ”grundtillskott” kan ofta behövas och ibland kan vissa kroppar behöva lite extra hjälp på traven, åtminstone i perioder, för att ta hand om ett visst problem, eller för att läka något speciellt i kroppen. Så guiden kommer att innehålla information om vanliga kosttillskott som många kan behöva för att helt enkelt få keto att fungera optimalt. Den kommer däremot inte innehålla information om varenda tänkbart litet kosttillskott eller om alla olika besvär, sjukdomar och åkommor som man kan tänkas ha.

Innan guiden är klar tänkte jag börja med att tipsa om själva ”grundtillskotten”.

Magnesium
Magnesium behöver de flesta, oavsett kost (vilket egentligen gäller alla grundtillskott jag tar upp här), då våra jordar är så pass utarmade. Magnesium är en otroligt viktig mineral och behövs för väldigt många funktioner i kroppen. Inte bra att ha brist alltså.

Det man kan tänka på vid köp av magnesium är att välja ett tillskott med en magnesiumblandning som slutar på -at. De är i allmänhet de bästa och mest lättupptagliga formerna. Exempel på bra former är glycinat (bisglycinat), malat, laktat, taurat och citrat. Många tillskott innehåller flera olika former i kombination, men det finns också tillskott med bara en form. Som exempel så är magnesiumglycinat bra för sömn, avslappning och muskelavslappning och magnesiumcitrat är bra för att motverka trög mage och förstoppning.

Här kan du läsa om Vitapranas magnesiumtillskott som innehåller magnesiumcitrat.

Här kan du läsa om Alpha Plus magnesiumtillskott som innehåller magnesiumglycinat.

Har kan du läsa om Innate Response 300 som innehåller en blandning av flera former, samt c-vitamin för ett ökat upptag.

Omega 3
Ett tillskott av antiinflammatoriskt Omega 3 kan också ses som ett ”grundtillskott”. Är man superduktig på att bara hitta gräsbeteskött och mycket vildfångad fisk, kanske inte extra Omega-3 behövs. Men det är inte alltid lätt att hitta.

Här finns Eskimo 3 Pure till ett bra pris.

D-vitamin
D-vitamin kan ju ses som lite överflödigt just nu mitt i sommaren, men under vinterhalvåret kan det absolut vara nödvändigt för oss nordbor om vi inte åker utomlands då och då och klarar att vistas i solen utan solkräm då och då. D-vitamin behövs bland annat för skelettet och hela immunförsvaret. Välj alltid vitamin D3.

Här hittar du Puori D3.

Det var som sagt ”grundtillskotten”. Håll utkik efter guiden!

Lämna ett svar