Konsten att hålla sig frisk

 

Varför blir man mycket sällan sjuk när man äter och lever ketogent?

Många som blir sjuka gör det stora misstaget att tycka synd om sig själva och börjar proppa i sig skit. De ligger på soffan och försöker ”pigga upp” sig med en påse godis och en Cocacola. Vilket är det absolut värsta man kan göra om man är sjuk eller känner att man håller på att bli sjuk. Många tycker också synd om sina barn när de är sjuka och ger dem glass och fika för att de ska ”piggna till och få energi”. Och sen klagar man på att de aldrig blir friska och att de blir sjuka så ofta.

Socker och dåliga kolhydrater (bröd, pasta, all mjölmat mm…) är mumselimums för virus och bakterier. De älskar det! De lever och frodas på det! Äter man socker och dåliga kolhydrater matar man sjukdomen. Det blir som att hälla bensin på en liten brasa. Gissa vad som händer? Den flammar upp och leder till en hel skogsbrand! Och glöm att apelsinjuice är något nyttigt för att det råkar finnas lite c-vitamin i. Dricker du ett glas eller två får du i dig grymt mycket socker. Kroppen tar till sig sockret i första hand och förstår inte att den ska prioritera c-vitaminet, så att det är c-vitamin i hjälper inte ett dugg.

Men om man äter och lever ketogent är det näst intill omöjligt att bli sjuk . De bakterier och virus som man utsätts för får helt enkelt inte fäste så lätt när de inte får något att leva av.

Om jag någon gång känner minsta lilla irritation i halsen räcker det med lite ”överdos” av c-vitamin i form av pressad citron eller askorbinsyra, lite gurkmeja och lite vila. Sen är det som bortblåst!

Detta inlägg har en kommentar

  1. Carina

    Hur länge ska det dröja innan detta blir norm? 😕

Lämna ett svar