Jag är inte perfekt

Bättre uttryckt kanske är att jag är perfekt som jag är. Och jag behöver inte vara som andra eller jämföra mig med andra. Jag är jag. Punkt slut typ.

När jag började med Keto och ganska långt fram på vägen ville jag vara som Stephanie Person. Någon som aldrig någonsin gjorde några ”fel”. Någon som åt en helt perfekt Keto alltid och jämt och ständigt utan några som helst undantag. Någon som följde livsstilen till 100% och sov och tränade rätt och allt möjligt. Aldrig stress. Full koll på allt. Andning. Avslappning. Hela kitet. För annars kan man ju inte vara någon Keto-coach, eller?

Och så ville jag vara som Martina Johansson, superkunnig på hela kroppen och alla möjliga små detaljer. Eller kanske som både Stephanie och Martina i en person. Riktigt vältränad och allt.

Men nej, jag har kommit på att jag är jag. Jag har ju varit väldigt noga med Keto-kosten, även med livsstilen och allt som krävs i början för att bli ketoadapterad. Men sen då? Sen höll jag på att stressa ihjäl mig trots att jag pratar massor om hur viktigt det är att inte stressa och att verkligen bli medveten om sin stress… Jag gör alla möjliga fel ibland. Inte direkt med kosten förrän drygt ett par månader sedan. Men träningen har varit näst intill obefintlig i ett helt år. Jag går och lägger mig för sent rätt ofta och så vidare. Visst, man är mer ”tålig” och klarar väl av att inte göra allt helt 100%-igt när man varit ketoadapterad och ätit Keto väldigt länge, till en viss gräns…

Superkunnig är jag inte heller och det är helt okej. Jag har full koll på keto och att bli ketoadapterad och vet en hel del om kropp och hälsa. Men vet jag allt om varenda sjukdom, kroppsdel och hormon? Nej, absolut inte! Men det jag kan räcker väldigt långt.

Ser jag perfekt ut? Nja, inte om perfekt innebär att man måste vara vältränad och ha magrutor. Och inte om man måste ha perfekt hy heller, eftersom jag drog på mig rosacea för drygt ett år sedan pga (vad jag själv tror) stress + amalgam + en dålig avgiftningsfunktion i kroppen som förstört min tarm och allt möjligt.

Men, men nu äter jag keto för fullt och gör mitt bästa med livsstilen. Det får räcka så länge. Och så får vi se när jag vågar mig på en amalgamsanering. Jag är övertygad om att min tarm skulle få en betydligt mycket bättre läkningsförmåga av det och att tarmfloran skulle komma mer i balans. Förmodligen blir mitt ansikte då läkt som bieffekt. Men min avgiftningsfunktion då? Jag måste verkligen hitta den bästa möjliga tandläkaren som är kunnig på sanering för att få minsta möjliga utsöndring av kvicksilver när jag tar bort amalgamet. Mycket att tänka på!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Karin Åström

  Bra skrivet Annelie

 2. Karin Åström

  Bra skrivet Annelie ! Du har väglett mig och många andra på ett så pedagogiskt vis! Du duger mer än väl precis som du är

 3. Barbro

  När jag hade varit utmattningssjuk i några år, så gjorde jag en amalgamsanering.
  En tand åt gången – hade kanske ett tiotal.
  Märkte ingen skillnad efteråt överhuvudtaget, varken negativ eller positiv.
  Men jag kunde ju i alla fall utesluta det som orsaken till mina besvär, fast superbilligt var det inte.

Lämna ett svar