Förgiftning och avgiftning

Inlägget innehåller reklam för bodystore.se, gymgrossisten.se och greatlife.se

Har du amalgamfyllningar i munnen, eller andra dentala material? Själv har jag massor av amalgam och gör nu allt jag kan för att hjälpa min kropp på traven med avgiftningsfunktionen och förberedelser inför amalgamsanering. Följande information hittar du på Tandvårdskadeförbundets hemsida:

”Förgiftning av kvicksilver är vanligast eftersom denna metall läcker ut i kroppen i relativt stora mängder. Kvicksilver har stor potential att störa kroppens biokemi och därför kan många olika symtom uppstå. Tandvårdspersonal och tandtekniker som arbetat med amalgam och kvicksilver visar ibland upp tydliga förgiftningsskador. Hos personer med guldkronor har relativt höga guldhalter uppmätts i blodet.”

”Avgiftning av kroppen sker hela tiden. En del personer kan emellertid ha dåliga ärftliga anlag för avgiftning och/eller reparation av skadade celler alternativt försämrad leverfunktion.  Ansamling av kvicksilver i olika organ kan vara en orsak till att många blir sjuka i 50- till 60-årsåldern då kvicksilver hunnit ackumuleras i kroppen.”

”Amalgamsanering/fyllningsbyte liksom sanering av andra dentala material ska göras med stor försiktighet. Tandläkaren måste arbeta med bra utsug, kofferdam och undvika att borra i materialet. Särskilt amalgam kräver stor försiktighet då kvicksilver förångas redan i rumstemperatur. Mycket sjuka och känsliga personer bör andas in syrgas eller luft utifrån, vilket också gäller tandvårdspersonalen. Anledningen är att trots bra ventilation och luftrening blir kvicksilverkoncentrationen hög. Andra material kräver främst kofferdam och bra utsug.”

”Vitamin- och mineralterapi är särskilt viktigt före en amalgamsanering. Anledningen är att immunförsvaret och kroppens avgiftning måste stärkas för att ta hand om det kvicksilver som tränger in i kroppen. Många tandvårdsskadade har näringsobalanser och mår bättre av kosttillskott inklusive nyttig och giftfri mat.”

Själv tar jag allt som rekommenderas och lite till…

Jag som i vanliga fall rekommenderar att få i sig det mesta genom kosten…

Selen binds till kvicksilver och minskar därmed kvicksilvrets giftpåverkan på kroppen. Det är också en antioxidant som minskar de fria radikalerna som ökar av kvicksilver. Selen ingår i flera proteiner som hjälper till att avgifta kroppen. I Sverige har vi tyvärr en extra selenfattig miljö. Jag äter E & Selenium från Megafood. Förutom selen innehåller den också E-vitamin, dock inte så mycket, så jag äter även E-vitamin komplex från Great Earth eftersom E-vitamin också är en stark antioxidant. Jag tar även tillskott av C-vitamin sedan jag slutat med allt syrligt C-vitamin från citron, lime och askorbinsyra. Syra bidrar till att mer kvicksilver frigörs och det är ju inget att sträva efter precis.

Omega-3 minskar likt selen påverkan från kvicksilver. Sen så är ju förstås Omega-3 bra för att det är antiinflammatoriskt och naturligt blodförtunnande. Jag tar Eskimo 3 Pure. Ett bra pris på dem hittar du här.

B-vitaminer och speciellt B12 är viktiga för kroppens avgiftning. Har kroppen kämpat i många år för att avlägsna kvicksilver kan man till slut få brist när kroppens förråd tar slut. Så fungerar det alltid med B12. Du kan mäta upp finfina nivåer av B12 i blodet hos vårdcentralen, men det säger tyvärr inget om ditt förråd. Det säger ingenting om hur mycket du har eller om ditt förråd av B12 nästan håller på att ta slut. Välj en metylerad form av B-vitamin, den är bäst och tas upp bäst av kroppen. Metyl B-plex från Alpha Plus är den jag tar och den hittar du här. Jag äter även Bjäst flingor.

Kvicksilver kan minska zinket i kroppen, så jag tar också extra zink från Mega Food.

Jag tar även chlorella i omgångar. Sedan har jag kört en omgång med Toxibinder från Aqua Logik med lera, koriander och clorellla.

D-vitamin rekommenderas också för att stärka immunförsvaret, men det tar jag inte nu mitt i sommaren.

Det är också viktigt med en regelbunden avföring och då är magnesium bra, särskilt magnesiumcitrat. Jag tar magnesium från Innate Respons som innehåller flera former av magnesium så att jag får bra effekt på både mage, muskelavslappning och sömn.

En jätteviktig sak är att ha tålamod med tillskotten. Och det gäller vid alla tillfällen då du provar ett tillskott för något. Man ser oftast inte effekt efter bara en månad eller två. Undantag finns förstås, men oftast måste man ge det mesta mycket mer tid än vad man vill. Jag hör allt för många som säger att de provar det ena efter det andra efter det tredje och att inget hjälper. Samma sak gäller vid kostbyten. TÅLAMOD. Först nu efter över 7 månader med konsekvent användande av alla grejer så börjar jag se en liten förbättring när det gäller acneutbrottet i mitt ansikte. Så nu är jag förhoppningsfull!

För övrigt så är det ju såklart bra att äta en antiinflammatorisk och ren ketogen kost, samt att stressa minimalt för att stödja kroppens immunförsvar och avgiftning.

Lämna ett svar