You are currently viewing Fastan avslutad

Fastan avslutad

Ja ha, då var alltså fastan avslutad! Jag kunde fortsatt längre, men tyckte inte det var nödvändigt. Tre och ett halvt dygn blev det lite drygt. Första målet blev i dag på förmiddagen och då blev det kycklinglever, benbuljong och ghee. Hällde allt i en skål och njöt av den ”bruna sörjan”, ha ha! Tänk att något så supernyttigt kan se så tråkigt ut. Inte konstigt att många människor tycker att man är knäpp. Men som sagt, något mer supernyttigt och supergott får man leta efter.
 
Till den något sena lunchen blev det kycklinglever igen, med ghee. Men för att inte äta kycklinglever hela långa dagen, så blev det en köttfärsbiff med ghee nu på kvällen. Spännande va? Nej, men mat ska inte ha något med spänning att göra. Mat är till för optimal näring och energi, inget annat. Inte för att varken höja eller dämpa några känslor av något slag. Är det lätt att tänka så? Nej, men det går. Det krävs bara lite arbete med tankarna och det undermedvetna sinnet.
 
Resultaten av fastan då? Ingen aning. Nåt bör väl ha hänt inne i kroppen med cellerna förhoppningsvis, men inget jag märker än så länge och absolut inte utanpå. Jag fick en fråga hur det gått med vikten, men eftersom jag inte är ett dugg intresserad av min vikt, så vet jag ingenting om den. Jag väger mig ytterst sällan. Jag kan titta mig i spegeln ibland. Den är faktiskt ett bättre mått. Men framförallt tycker jag att man ska fokusera på hur man mår och på läkning av kroppen. Kanske lätt att säga när man är helt normalviktig, men faktum är ju att det är ännu viktigare att fokusera på det om man är överviktig.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Ulrika

    Vad säger du om att använda vattenfasta i 3-5 dagar för att kroppen ska komma in i djup ketos och sedan äta strikt ketogent efter det.

    1. Keto by Annelie

      Jag brukar inte rekommendera det. För de flesta fungerar det bättre att äta sig in i ketos för att få igång en rejäl ketondrift. Vattenfasta gör absolut att man producerar ketoner, men är inte kroppen van vid att använda dem så kommer den inte att börja använda dem ordentligt bara för att man fastar heller. Bättre då att äta och ösa på med rejält med fett. Men alla kroppar är unika, så inget stämmer någonsin till 100%.

Lämna ett svar