Farliga tips

Var och varannan människa är alldeles för viktfixerad. Och snabbt ska det gärna gå att gå ner i vikt. De fastnar gärna för quickfix efter quickfix. Detta vet alla ”hälsogurus”. Och utnyttjar det såklart till max. Alla som har läst marknadsföring vet också att man ska trycka på och sälja det marknaden VILL HA. Inte det de egentligen BEHÖVER.

Jag ser alldeles för många farliga tips överallt. Och det handlar inte bara om vilken slags kost som rekommenderas eller vilka olika råvaror som hissas eller dissas. Nej, det handlar om hur lite kalorier som rekommenderas. Det spelar ingen roll om det gäller medelhavskost, paleo, LCHF, keto eller något annat. På något sätt så ska man alltid hålla på med fasta, skippa frukost, äta för lite mest hela tiden eller liknande. Och visst, det kanske ”fungerar” första gången och även andra. Till och med kanske en tredje gång om du har tur. För VIKTEN alltså. KNAPPAST för hälsan. Men den är ju inte så viktig, eller hur? Eller? Och förresten, om det verkligen ”fungerar” så himla bra första gången, varför behöver man då en andra gång, eller en tredje, eller kanske till och med en fjärde! Det skulle jag vilja påstå är något som INTE fungerar. Vare sig för viktnedgång eller för hälsa…

Nej, jag bryr mig inte om jag får färre kunder. Jag tänker ALDRIG lura på någon en quickfix för att gå ner i vikt, bara för att det är vad de flesta vill. Jag tänker ALLTID fokusera på hälsa och vad människor behöver för ett långt och friskt liv. Vilket är en bestående kost- och livsstilsförändring och ändring av vanor och beteenden.

Fasta och för få kalorier är ren och skär osund bantning, hur du än äter. Speciellt kosttidsfasta innan man är fullt ketoadapterad är riktigt ohälsosamt i längden. (Men problemet är ju att så många LCHF:are tror att de är ketoadapterade fast de inte är det.) Binjurarna tvingas producera adrenalin och kortisolpåslag kommer som ett brev på posten. Även blodsockerhöjning i längden. Du märker absolut ingenting direkt. Du kan känna dig helt fantastisk i flera månader, men sen har du påverkat både binjurar, sköldkörteln, blodsockerregleringen och riskerar hormonell obalans och sänkt ämnesomsättning. Det är inte helt ovanligt att man ser många som skriver att de tappar hår till exempel. Gissa varför? Sköldkörteln har blivit påverkad!

Ta det försiktigt med din kropp. Ät rätt och ordentligt om du vill vara frisk och inte vill ha problem i framtiden.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar