Drömmer om friskcentraler…

 

Ja ha, idag ska man alltså rösta (om man inte redan gjort det). Så även jag, även om det inte finns något parti som lockar jättemycket.

Tänk om det ändå fanns ett parti som ville satsa på att utreda kostens betydelse för hälsan ordentligt! Och som kunde göra en ordentlig mega-kampanj för att förbättra människors hälsa! Massiv information skulle gå ut till hemmen, skolorna, i TV, radio, tidningar osv. Gärna en gigantisk skatt på ALLA former av socker också. Vi skulle ha friskcentraler istället för vårdcentraler där människor skulle få lära sig att ändra kost och livsstil istället för att dämpa sina symptom med mediciner. Där skulle det finnas rådgivare som såg på människor med ett funktionsmedicinskt och holistiskt synsätt. Som gjorde människor friska på riktigt.

Vad skulle det ge?

Friskare människor ger mindre sjukskrivningar.

Mindre sjukskrivningar ger bättre ekonomi åt både företagen, individen och staten.

Bättre ekonomi åt både företagen, individen och staten ger fler jobb… och så vidare…

Men jag är ju inte politiker. Jag kan inget om politik. Och jag kan inget om samhällsekonomi.

Så jag vet väl ingenting antagligen…

Men att man inte blir frisk av medicin, DET vet jag!

Och att man kan bli frisk av mat, DET vet jag!

Och att stora läkemedelsbolag och livsmedelsjättar tjänar grymma pengar på människors hälsa, DET vet jag!

Samt att dessa bolag har grymt stor makt och inflytande och påverkan på politiken, ja, DET vet jag TYVÄRR också…

Nu går jag och röstar, men fortsätter att drömma om en annorlunda värld med massa friska människor!

En härlig söndag önskar jag dig!

Detta inlägg har en kommentar

  1. Barbro

    Låter som en fin dröm…jag delar den gärna med dig.

Lämna ett svar