Äter du LCHF, typ?

 

Ibland när folk ser vad jag äter frågar de om jag äter LCHF.

Vad svarar jag på det då? Ja och nej och typ ungefär, jag äter en ketogen kost enligt mina principer… Eh…? Vad är det?

Ett kort svar på det är inte så lätt precis. Man skulle behöva gå en kurs hos mig för att förstå exakt vad jag äter och hur jag äter och varför. Men jag vill ändå inte bara svara ja, jag äter LCHF. För LCHF finns i så många olika varianter. Och jag äter inte ”Svensson-LCHF” eller ”ful-LCHF”, så det vill jag ju inte att någon ska tro.

Min variant av LCHF/Ketogen kost går ut på att äta så näringstätt som det bara går för att kunna hålla kroppen ung, stark och frisk länge. Den går också ut på att förbli ketoadapterad, dvs när kroppen vant sig vid och vill drivas på ketoner (fettsyror) istället för glukos (blodsocker). Och viktigast av allt, den går ut på att kroppen ska få alla näringsämnen den behöver, bra energi och viktiga byggstenar. Min ketogena kost består av MYCKET fett, moderat med protein och bra grönsaker. Och det är viktigt att det är hög kvalitet på maten. Jag äter ”fuldelar” från gräsbetande djur, inälvsmat, kokar benbuljong, äter fisk och skaldjur, använder mycket kryddor och örter, dricker ljummet citronvatten med fruktkött…osv… Allt för att kroppen ska få alla små näringsämnen som den så väl behöver.

Detta är ju så långt ifrån ”ful-LCHF” (bacon, korv, ost, grädde, LCHF-bakning, färdigköpt bea…) som man bara kan komma…

Jag äter för att ge min kropp optimal näring och energi. Då gäller det att slipa på de små detaljerna och att vara noggrann och se till att ALLT man äter tillför något positivt för kroppen!

Lämna ett svar