Åldrande och optimal hälsa

 

”Det beror väl på åldern…”
”Det är inte roligt att bli gammal…”
”Hoppas att man inte blir dement…”
”Generna kan man ju iallafall inte göra något åt…”

De här uttrycken har du säkert hört flera gånger. Kanske har du själv använt något av dem?

Hur som helst, nu ska jag krossa alla dessa uttryck!

”Det beror väl på åldern…”
Nej, det beror inte på åldern. Det beror inte på åldern att du har lagt på dig mer vikt. Det beror inte på åldern att du börjar få krämpor och värk lite varstans. Det beror inte på åldern att olika symptom, sjukdomar och problem med kroppen kommer smygande. Det beror på hur du ätit och levt under hela ditt liv. Tar man extra väl hand om kropp och knopp behöver inte alls åldrande betyda något som helst negativt. Man kan faktiskt må superbra långt upp i åldern!

”Det är inte roligt att bli gammal…”
Jo, det ska vara jätteroligt och det KAN vara jätteroligt! Gammal förresten, vilket dåligt, tråkigt och negativt uttryck. Äldre låter lite bättre. Och mår man toppen är det väldigt, väldigt roligt att bli äldre. Tänk vad mycket man kan hitta på som ledig, pigg, fullt frisk och energisk pensionär!

”Hoppas att man inte blir dement…”
Alltså, dement är inte bara något som några har oturen att bli och några inte. Detta GÅR att motverka med kost och livsstil. Man kan vara FULLT klar i huvudet ända tills man tar sitt sista andetag.

”Generna kan man ju iallafall inte göra något åt…”
Jo, faktiskt. Det kan man. Du har fått en speciell genuppsättning, men det är du som påverkar vilka gener som får komma till uttryck och vilka som inte får det. Det gör du genom kost och livsstil. Detta kallas epigenitik.

Så hur gör man då för att helt läka sin kropp?
Hur gör man för att uppnå optimal hälsa?
Hur blir man helt fri från symptom och problem som huvudvärk, ledvärk, magproblem, allergier, trötthet, hudproblem och så vidare?
Hur undviker man olika sjukdomar som till exempel diabetes typ 2, alzheimers, parkinssons, cancer, hjärt-kärlsjukdomar och många, många andra ”åldersrelaterade” sjukdomar?
Hur gör man för att få potential att leva ett långt och framförallt FRISKT liv?

Jo, man anammar den ketogena kosten och livsstilen FULLT UT och ser till att man blir fullt ketoadapterad. För det är först när man drivs på ketoner från fettsyror fullt ut som man kan nå olika effekter till 100%. Först när kroppen verkligen lärt sig att ALLTID använda ketoner som energi slutar den att vilja tillverka glukos i onödan. Det är först då man till exempel kan uppnå en riktigt full anti-cancer effekt. Cancerceller kan nämligen enbart överleva på glukos, inte på ketoner. Men eftersom kroppen lätt kan tillverka eget glukos av både protein och fett om den har den ”vanan” inne är det inte självklart att man motverkar/svälter cancer eller andra sjukdomar bara för att man inte äter socker och kolhydrater, som till exempel vid LCHF eller Keto. För att nå full potential gäller full ketoadaption.

Detta gäller även inflammationer som är roten till oändligt många sjukdomar, symptom och problem med kroppen. Så bli fullt ketoadapterad för att få bukt med inflammationerna helt och hållet!

OCH! Ta hand om din tarmhälsa, se över sömn, stress, träning och hela livsstilen i stort. Ta bort alla irriterande födoämnen ur kosten och kör med full-fräs ren ketogen kost som leder till ketoadaption.

Då har du stor potential till att få leva ett långt och friskt liv full av härlig energi!

Läs mer om:
Ketoadaption och skillnaden mellan LCHF och ketogen kost på rätt sätt

 ”Keto is da shit”

Nej, det är inte Keto

Önskar dig en härlig kväll!

Lämna ett svar